آموزش بورس و بازار سرمایه

آموزش سرمایه گذاری در بورس

آموزش بورس و بازار سرمایه

آموزش سرمایه گذاری در بورس

این وبلاگ در خصوص آموزش بورس و بازار سرمایه ویژه افرادی می باشد که قصد دارند یک سرمایه گذاری مناسب را شروع کنند.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

زمان فروش سهم و چگونگی تشخیص آن

زمان فروش سهام یکی از مهمترین مشکلات سرمایه گذاران در هنگام ورود به بازار سرمایه می باشد و حتی بسیاری از سرمایه گذارانی که چندین سال در بازار نیز فعالند؛ چشم انداز درستی در خصوص زمان فروش سهم خود ندارند. البته سرمایه گذارانی که از تحلیل های بنیادی در بازار استفاده می کنند عموما دیدگاه مناسبی نسبت به هدف قیمتی سهم دارند.

به عنوان مثال تحلیلگر بنیادی با استفاده از متغیرهای اثر گذار بر صورت های مالی شرکت سود کارشناسی سهم را ۲۲۰ تخمین میزند و انتظار رسیدن قیمت سهم به ۱۵۰۰ تومان را در ۶ ماه آینده دارد. این سرمایه گذار چون با تحلیل سهم خریده است و اعتقاد رسیدن قیمت سهم به محدوده مورد نظر را دارد نگرانی بابت نوسان قیمت در بازه زمانی ۶ ماهه ندارد و در انتظار رسیدن قیمت سهم به محدوده ۱۵۰۰ برای فروش است و به همین بهترین زمان فروش سهم خود را می داند اما برای سرمایه گذارانی که با استفاده از تحلیل تکنیکال اقدام به تحلیل سهم می کنند اسیر هیجانات موجود در بازار می شوند و قادر نیستند به هدف قیمتی که در سهم تعیین کرده اند پایبند باشند و عموما هم دچار مشکل می شوند.

زمان فروش سهم

برخی سیگنال های زمان فروش سهم:

یک سری سیگنال ها در خصوص زمان فروش سهم وجود دارد که معمولا برای سرمایه گذارانی که به دنبال هدف های کوتاه مدتی در سهم هستند بسیار کارا و مناسب به حساب می آید و می تواند به گونه ای سیگنال هایی برای فروش مد نظر قرار گیرد که قصد داریم در این نوشتار در خصوص آن صحبت کنیم. حال در این نوشتار قصد داریم به این سوال سرمایه گذاران پاسخ دهیم که چه زمانی سهم خود را بفروشیم.

 

۱- نگاه به روند قیمت گذشته سهم

در تشخیص زمان مناسب برای فروش سهم، تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای کاربردی می باشد. یکی از موضوعات اساسی برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه دانش تحلیل تکنیکال می باشد که این علم در واقع حرکت گذشته سهام شرکت ها به حساب می اید و سرمایه گذاران با استفاده از نمودار قیمتی سهم و رسیدن به محدوده های مقاومتی اقدام به فروش سهم خود میکنند. البته برای برخی از سرمایه گذاران محدوده مقاومتی صرفا به عنوان رصد قیمتی سهم می باشد و اینکه در محدوده مقاومتی حجم معاملات و تغییرات قیمتی آن به چه صورت است و پس در خصوص فروش ان تصمیم گیری می‌کنند و هر محدوده مقاومتی را به منزله فروش سهم در نظر نمی گیرند.

 

 ۲- حجم معاملات

معمولا حجم معاملات یکی از معیارهای تشخیص روند حرکتی سهم می باشد که در مقالات قبلی به صورت کامل توضیح داده شد. گفتیم که هر سهمی دارای میانگین حجم معاملات روزانه می باشد که تغییرات از حول میانگین روزانه در صورتی که قابل توجه باشد میتواند نشان دهنده شروع تغییرات قیمتی سهم باشد. اگر در هنگام افزایش قیمت سهم حجم معاملات کاهش یابد می تواند نشان دهنده شروع کاهش قیمت و زمان فروش سهم باشد البته حجم معاملات را باید در کنار آیتم های دیگر مورد بررسی قرار داد و در نهایت به یک نتیجه منطقی رسید.

 

 ۳- گام حرکتی در سهم

یکی از نسبت های کارا برای تشخیص زمان فروش سهم در قیمت مناسب استفاده از گام حرکتی نمودار می باشد. در این خصوص توجه کنید که مدت زمانی که سهم دارای کاهش قیمت می باشد را بر تعداد روزهایی که قیمت سهم افزایش می یابد تقسیم کنید. به عنوان مثال اگر سهم مورد نظر ۲۰ روز کاهش قیمت داشته و تنها ۵ روز رشد قیمتی را تجربه کند این نسبت برابر  ۴ خواهد شد که نشان دهنده این است که سهم باز دچار افت قیمتی خواهد شد. باید در نظر داشت که هر چه این نسبت به سمت ۱ و کمتر از آن میل داشته باشد انتظار برگشت قیمتی در سهم بالا خواهد بود. شکل زیر محدوده از دست رفته حمایتی را نشان می‌دهد.

زمان فروش سهم

 

۴- قدرت نسبی خریدار

یکی از موضوعات قابل توجه در محدوده های مقاومتی سهم چه به لحاظ داینامیک و چه به لحاظ استاتیک، قدرت نسبی خریدار می باشد. به بیان دیگر اگر در محدوده های مقاومتی خریدار ضعیف عمل کرده و در عوض فروشنده قوی باشد ( در این خصوص در مقاله ای جداگانه توضیحاتی داده شده است) انتظار کاهش قیمت سهم وجود دارد و زمان فروش سهم است و برعکس اگر در محدوده مقاومتی خریدار پرقدرت عمل کند انتظار شکست محدوده و رشد قیمت سهم وجود دارد.

 

زمان فروش سهم

 

حال یک سرمایه گذار باید با توجه به موارد گفته شده بهترین زمان برای خروج از سهم را پیش بینی کند تا بتواند در بهترین قیمت و بهترین زمان سهام خود را به فروش برساند. برخی از این تکنی کهعای کاربردی در معامله گری در کلاس آموزش تابلو خوانی در بورس توضیح داده می شود.

 

پیشنهاد می کنم مقالات زیر را هم حتما مطالعه کنید.

تابلوخوانی بازار- معاملات بلوکی

چگونه در یک سهم نوسان گیری کنیم

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی