آموزش بورس و بازار سرمایه

آموزش سرمایه گذاری در بورس

آموزش بورس و بازار سرمایه

آموزش سرمایه گذاری در بورس

این وبلاگ در خصوص آموزش بورس و بازار سرمایه ویژه افرادی می باشد که قصد دارند یک سرمایه گذاری مناسب را شروع کنند.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سهام عدالت چیست و ساز و کار آن چگونه است؟

خرید و فروش سهام عدالت در بورس از آنجایی شروع شد که آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب موافقت خود را با درخواست رییس جمهور مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت اعلام کرد. بنابراین سهام عدالت که قبلا سود نقدی شرکت های زیرمحموعه آن در بازه های زمانی ۶ ماهه و یک ساله به حساب سهامداران آن واریز میشد قرار است به دو روش در اختیار عموم افراد قرار گیرد که در ادامه در خصوص روش های سرمایه گذاری در سهام عدالت و سوالات رایج در خصوص آن صحبت می کنیم.

داستان سهام عدالت از آنجایی شروع شد که شرکت های دولتی باید به سمت خصوصی شدن رفته و در واقع دولت سهم خود را از تصاحب این شرکت ها در قالب اصل ۴۴ قانون اساسی کم می کرد و به همین دلیل بخشی از سهام شرکت‌های دولتی تعیین شده، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته شد که شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و رزمندگان فاقد شغل بود و بعدا گروه های دیگری نیز به آن اضافه شدند و به همین ترتیب حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون نفر در حال حاضر مالک سهام عدالت محسوب می شوند.

 

ثبت نام در سامانه سهام عدالت

عموم افراد برای آزاد شدن و خرید و فروش سهام عدالت در بورس در ابتدا باید وارد سامانه  www.samanese.ir شوند. بعد از ورود به سامانه با صفحه زیر مواجه می شود که باید اطلاعات موجود در صفحه را مطالعه و در نهایت اطلاعات را تایید کند. 

خرید و فروش سهام عدالت در بورس

در مرحله بعدی نیز فرد باید کد ملی خود را وارد کند و پس از آن اطلاعات خود را در هر مرحله تکمیل کند. در نهایت هم یک کد به شماره موبایل معرفی شده در سامانه ارسال می گردد که فرد باید آن کد را وارد سامانه کرده و در نهایت ثبت نام خود را تایید کند. پس از آن فرد با شکل زیر مواجه می شود. همانطور که در شکل مشخص شده اس هر سرمایه گذار باید اطلاعات موجود در این بخش را نیز تعیین کند اما نکته مهم در این بخش گزینه ” آزادسازی سهام عدالت ” می باشد که سرمایه گذار باید با مراجعه به این بخش یکی از دو گزینه سرمایه گذاری مستقیم و یا سرمایه گذاری غیر مستقیم را انتخاب کند.

 

 

سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم در سهام عدالت

در بخش فبل گفتیم که عموم افراد قادر به سرمایه گذاری در سهام عدالت می باشد که این سرمایه گذاری به دو صورت مستقیم و سرمایه گذاری غیرمستقیم می باشد. پس برای خرید و فروش سهام عدالت در بورس فرد باید یکی از این دو حالت را انتخاب کند. در سرمایه گذاری مستقیم مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام اختصاص‌یافته به عهده سهامدار بوده و برای حفظ ارزش سهام تخصیص‌یافته، قابلیت نقل‌ و انتقال سهام به فرد دیگر و فروش آن بر اساس محدودیت‌های زمانی و مقداری تعیین‌شده توسط شورای عالی بورس امکان پذیر می باشد. در این حالت دارنده سهام عدالت بعد از انتخاب روش مستقیم ۲ ماه فرصت دارد تا با مراجعه به سامانه سجام و احراز هویت در کارگزاری ها، دفاتر پیشخوان دولت و شعب برخی از بانک ها از مقدار دقیق سهام اختصاص یافته مطلع شود. حال برای فروش سهام فرد باید کد بورسی دریافت کند تا بتواند دارایی خود را به فروش برساند. برای دریافت کد بورسی از لینک زیر اقدام کنید.

 

در سرمایه گذاری غیر مستقیم نیز مالکیت و مدیریت سهام‌ عدالت از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خواهد بود و سهام دار حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت و در موعدهای زمانی مقرر از مزایای سرمایه گذاری در این صندوق بهره مند خواهد شد و این سهام در قالب صندوق های سرمایه گذار قابل معامله (۷۰ درصد) و صندوق های سرمایه گذاری پروژه استانی (۳۰ درصد) می باشد. پس حتما در انتخاب روش سرمایه گذاری خود دقت کنید چرا که امکان تغییر آن وجود ندارد. پس اگر دانش کافی در خصوص بازار سرمایه و سرمایه گذاری ندارید بهتر است که روش سرمایه گذاری غیرمستقیم را انتخاب کنید. انتخاب روش آزادسازی سهام عدالت تنها یک بار امکان پذیر است.
برای انتخاب روش آزاد سازی در سامانه الکترونیکی سهام عدالت، می بایست شماره شبا بانکی و شماره تلفن همراه خود را در سامانه ثبت نمایید. اگر قبلا اقدام نموده اید، دیگر نیازی به ثبت مجدد شماره شبا و تلفن همراه نخواهید داشت. در نسخه جدید سامانه سهام عدالت، میتوانید از خدمات گذشته نظیر مشاهده صورت وضعیت دارایی سهام عدالت، مشاهده صورت وضعیت واریز سود، ثبت و یا تغییر شماره شبا بانکی و تلفن همراه همچنان بهره مند باشید.

 

سهام عدالت را چگونه به فروش برسانیم.

در بخش قبل گفتیم که افراد قادر به دو روش سرمایه گذاری می باشند. در سرمایه گذاری مستقیم بعد از تخصیص سهام سرمایه گذار می تواند مدیریت سهام خود را در اختیار بگیرد و در موعد زمانی تعیین شده آن را به فروش برساند. اما سوال اینجاست که زمان فروش سهام چه زمانی است. صحبت‌های رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد در جلسه هیات دولت روز چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه نشان می‌دهد که آزادسازی سهام عدالت در بورس به صورت چند مرحله‌ای انجام خواهد شد. به عبارت دیگر ۱۰۰ درصد سهام یک سهام‌دار در چند مرحله آزاد می‌شود. رییس جمهور در جلسه هیئت دولت در این خصوص عنوان کرد با چارچوبی که سازمان بورس تعیین می‌کند مشخص می‌شود که مثلا ۳۰ درصد سهام را بتوانند ظرف چند ماه آینده مردم به فروش برسانند. ۳۰ درصد دیگر چند ماه دیگر که مقررات این را شورای عالی بورس مشخص می‌کند. پس فروش سهام عدالت در چند مرحله خواهد بود و اینطور نیست که فشار فروش یکباره بر بازار ایجاد شود. پس خرید و فروش سهام عدالت در بورس در چند مرحله می باشد که توسط شورای عالی بورس تعیین می شود.

خرید و فروش سهام عدالت در بورس

 

ارزش سهام عدالت در حال حاضر چقدر است؟

در حال حاضر دو دهک کمیته امداد و سازمان بهزیستی برگه سهام یک میلیونی دارند و غیر از آن، ۲۵ میلیون نفر برگه‌های سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی و ۱۰ میلیون نفر برگه‌های سهام ۴۷۸ هزار تومانی دراختیار دارند. اگر وارد سامانه سهام عدالت شوید ارزش سهام شما درج شده است که برای برخی حدود ۵۳۲۰۰۰ تومان و برای برخی نیز ۱۰۰۰۰۰۰ تومان درج شده است. ارزش واقعی سهام عدالت برای سهام عدالت ۵۰۰۰۰۰ تومانی بین ۵ تا ۷ میلیون و برای سهام عدالت یک میلیون تومانی بین ۱۰ تا ۱۴ میلیون می باشد. یعنی ارزش سهام عدالت چیزی حدود ۱۰ الی ۱۲ برابر شده است.

 

شرکت های موجود در سهام عدالت برای خرید و فروش سهام

شرکت های موجود در سهام عدالت شامل ۴۹ شرکت می باشد که شامل شرکت های  آلومینیوم ایران یا ایرالکو با مالکیت ۳۰% و  ایران خودرو یا خودرو با مالکیت %۳ و بانک تجارت با مالکیت  ۴۰% و بانک صادرات ایران با مالکیت ۴۰% و بانک ملت با مالکیت ۳۰% و پارس سویچ با مالکیت ۴۶% و پالایش نفت بندر عباس با مالکیت ۲۰% و پالایش نفت تهران با مالکیت ۷۰% و پالایش نفت شیراز با مالکیت %۱۰ و پالایش نفت اصفهان با مالکیت ۲۰% و پالایش نفت تبریز با مالکیت ۲۰% و پتروشیمی مارون با مالکیت ۳۰% و پست بانک با مالکیت ۲۵% و چادرملو با مالکیت ۲۱% و حمل و نقل پتروشیمی با مالکیت ۲۹% و سایپا با مالکیت ۱% و سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران با مالکیت ۲۳% و سرمایه گذاری رنا با مالکیت ۲% و سیمان داراب با مالکیت ۵۰% و سیمان دشتستان با مالکیت  ۳۴% و فولاد آلیاژی ایران با مالکیت ۳۹% و فولاد خوزستان با مالکیت ۳۰% و فولاد مبارکه اصفهان با مالکیت ۳۰% و کارخانجات مخابراتی ایران با مالکیت  ۳۵% و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با مالکیت ۲۴% و گل گهر با مالکیت ۱۱% و مخابرات ایران با مالکیت ۲۰% و مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران با مالکیت ۲۶% و ملی صنایع مس ایران با مالکیت ۳۷% و نیرو ترانس با مالکیت ۳۱% و بیمه دانا با مالکیت ۵۵% و پالایش نفت لاوان با مالکیت ۲۰% و پتروشیمی ارومیه با مالکیت ۶% و پتروشیمی بندر امام با مالکیت ۳۰% و پتروشیمی بوعلی سینا با مالکیت ۳۰% و پتروشیمی بیستون با مالکیت ۳۰% و پتروشیمی تبریز با مالکیت ۱۰% و پتروشیمی خوزستان با مالکیت ۳۰% و پتروشیمی شهید تند گویان با مالکیت ۱۰% و پتروشیمی فجر با مالکیت ۳۰% و پتروشیمی جم با مالکیت ۱۵% و دخانیات ایران با مالکیت ۲۸% و ساختمان سد و تأسیات آبیاری یا سابیر با مالکیت ۴۹% و شهر صنعتی البرز با مالکیت ۲۳% و شهر صنعتی رشت با مالکیت ۵۸% و شهر صنعتی با مالکیت ۲۱% و مشانیر با مالکیت ۴۲% و مگا موتور با مالکیت ۰.۵% و صنایع پتروشیمی خلیج فارس با مالکیت ۴۰% می باشد.

 

آیا برگه های کاغذی سهام عدالت مشمول سهامداری می باشد؟

صرفا برگه های سهام عدالت مشمول سهامداری نمی باشد بلکه سهام عدالت ویژه آنهایی می باشد که با در دست داشتن برگه های دعوتنامه سهام عدالت و سایر مدارک لازم تشریفات ثبت نام را در بازه زمانی تعیین شده (تا پایان اسفندماه ۱۳۹۴) انجام داده و مشخصات آنها در سامانه سهام عدالت درج شده باشد مشمول سهام عدالت می باشند. پس سهام عدالت شامل تمام افرادی می باشد که در زمان ثبت نام اولیه اسامی آنها در فرم جمع آوری اطلاعات تکمیل و ارسال گردیده و دعوتنامه سهام عدالت نیز برایشان صادر شده و فرآیند ثبت نام آنها طی شده است. البته این نکته را هم مد نظر داشته باشید که برگه های کاغذی سهام عدالت قابلیت خرید و فروش ندارند.

 

آیا امکان ثبت نام جدید در سهام عدالت وجود دارد؟

در بخش های قبل گفتیم که سرمایه گذاران با مراجعه به سامانه samanese.ir قادر به دیدن اطلاعات سهامداری خود و موعدهای زمانی دریافت سود نقدی هستند. اما برای افرادی که قبل از سال ۹۴ سهام عدالت تعریف نشده است در حال حاضر امکان ثبت نام مجدد وجود ندارد.

 

آیا سهام عدالت به رایگان به افراد داده شده است؟

سهام عدالت به رایگان در اختیار عموم مردم قرار نگرفته است بلکه زمانی که این سهام برای عموم جامعه در نظر گرفته شد مبلغ واقعی آن از سود نقدی شرکت ها که سالانه باید به سهامدار پرداخت میشد کسر شده است و به همین دلیل پرداخت سود نقدی از سال ۹۵ به سهامداران سهام عدالت پرداخت شده است و قبل از آن هیچگونه واریز سودی انجام نشده است.

 

نمایشگر ویدیو

 

برای خرید و فروش سهام عدالت در بورس نیاز به کد بورسی دارید که می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://ex.agah.com/ref/AA0485/login

  • ایمان احمدیان
  • ۰
  • ۰

آموزش تابلو خوانی در بورس تهران : رفتار قیمت ها در بازار

تابلو خوانی در بورس تهران یکی از روش های کارا برای درک رفتار خریداران و فروشنده ها در بازار می باشد که من از آن به عنوان بعد سوم تحلیل در بازار سرمایه یاد میکنم و اعتقاد دارم که تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس در کنار تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال می تواند موفقیت سرمایه گذار را تضمین کند و هر سرمایه گذاری باید در کنار تحلیل های رایجی که در بازار سرمایه وجود دارد قادر به شناخت و درک درست رفتار معامله گران در بازار باشد و بتواند بازار را درک کند. بازار سرمایه و شکل گیری روند قیمت ها بر مبنای خرد جمعی بازار می باشد و به همین دلیل میتوان گفت شکل گیری قیمت ها، بر مبنای تصورات خریداران و فروشندگان در خصوص رشد و یا ریزش قیمت ها می باشد. پس میتوان گفت که رفتار قیمت ها در بازار بر مبنای رفتار سرمایه گذاران می باشد و قیمت حاصل عرضه و تقاضا در بازار است.

 

برخی از نمونه های تابلو خوانی در بورس بر اساس شکل گیری رفتارهای معاملاتی

قیمت ها بیشتر از انتظار حرکت میکنند. ممکن است بسیار برای شما اتفاق افتاده باشد که حد سود برای معاملات خود تعیین میکنید و به محض رسیدن قیمت به حد سود اقدام به فروش سهام خود میکنید ولی در کمال تعجب مشاهده میکنید که بعد از فروش سهم، قیمت باز هم افزایش قیمت پیدا میکند و شما نیز بخشی از سود خود را در بازار از دست می دهید. این نشان میدهد که قیمت سهم بر اساس رفتار شما عمل نکرد و شما با فروش سهم بخش زیادی از سود را در بازار از دست دادید. البته گاهی اوقات در این حالت ها با استفاده از برخی از تکنیک های تابلو خوانی در بورس می توان رفتار معاملاتی سهم را رصد کرد.

مردم معمولا قضاوت غلط بر مبنای احتمالات و منطق دارند.

قیمت های گذشته فراموش میشوند. این جمله عین واقعیت است و باید گفت که در بین سرمایه گذاران قیمت های سهام شرکت ها دائما فراموش می شوند. به عنوان مثال فکر کنید قیمت سهام شرکتی ۲۰۰۰ تومان باشد و بر اساس تغییر متغییرهای موجود در صورت های مالی سهم و بد شدن اوضاع عملیاتی و مالی شرکت قیمت ها به صورت فرسایشی کاهش یابد و به محدوده های ۸۰۰ تومان برسد. حال باید گفت که باز هم قیمت باید به ۲۰۰۰ تومان برسد؟؟ این جمله درست نیست چرا که قیمت بر اساس رفتار های معاملاتی معامله گران و آن هم بر اساس وضعیت و چشم انداز آینده شرکت شکل می گیرد و دلیلی ندارد که قیمت سهام شرکتی که در گذشته ۲۰۰۰ تومان بود و به ۸۰۰ تومان کاهش یافت دوباره به ۲۰۰۰ تومان برسد مگر اینکه وضعیت عملیاتی شرکت دوباره به حالت قبل برسد. البته این جمله در بین سرمایه گذاران همواره آشناست که تاریخ تکرار می شود. بله این جمله درست است و. آن هم در شرایطی است که شرایط عملیاتی و بنیادی شرکت دوباره به حالت قبل برسد و بتوان گفت تاریخ تکرار می شود.

 

آموزش تابلو خوانی در بورس تهران

قیمت ها میتوانند متقارن باشند.

در مباحث تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس تهران میگوییم که سهام هر شرکتی یک مدل معاملاتی در بازار دارد و رفتار همه شرکت ها در قیمت شبیه هم نیستند. یکی از اتفاقاتی که در بازار سرمایه شاهد آن هستیم این است که برخی از تحلیلگران تکنیکالیست در بازار سرمایه بسیاری از نمودارهای سهام شرکت ها را با هم مقایسه میکنند و فکر میکنند که باید رفتار مشابهی را داشته باشند در صورتی که اصلا اینگونه نیست و ممکن است گاهی اوقات به صورت تصادفی شاهد این اتفاق باشیم. بنابراین با این فرض که نمودار سهام شرکتی دارای یک رفتار معاملاتی باشد و ما همان رفتار را برای نمادهای دیگر انتظار داشته باشیم درست نیست.

هنگامی که اخبار خوب در بازار وجود ندارد پریشانی بر باار حاکم است.

نیازی نیست که هر روز در بازار معامله کنید و دائما در پی رصد قیمت ها باشید. با بسیاری از عموم افراد وقتی در مورد بازار سرمایه و سرمایه گذاری در این بازار صحبت میکنید اذعان میکنند که فرصت فعالیت در بازار سرمایه در ساعت معاملاتی را ندارند و نمی توانند دائما رمان خود را در این بازار سپری کنند. این تفکر اشتباه است چرا که گذراندن زمان در ساعت معاملاتی بازار صرفا کار فعالان بازار و عمدتا سرمایه گذارانی است که دیدگاه کوتاه مدت و صرفا نوسان گیری در بازار دارند و افرادی که دیدگاه میان مدت در سهم دارند نیازی نیست که دائما در بازار فعال باشند و ممکن است هر از چندگاهی قیمت سهم را چک کنند چرا که با استفاده از آموزش های تحلیل بنیادی سهم مورد نظر را خریداری کرده اند و باید همراه با انتشار گزارش های منتشر شده شرکت، واکنش بازار را به سهم بررسی کنند.

 

پیشنهاد می کنم مقالات زیر را هم حتما مطالعه کنید.

چرا هر سرمایه گذاری باید استراتژی معاملاتی داشته باشد

چگونگی انتخاب یک سهم از یک صنعت

  • ایمان احمدیان
  • ۰
  • ۰

روانشناسی بورس : اشتباه خود را بپذیرید

در این بخش قصد داریم در خصوص روانشناسی بورس و اشتباه در معاملات و پذیرش آن توسط معامله‌گران در بازار توضیح دهیم. همه فعالان بازار سرمایه ممکن است در معاملات خود زیان کنند. بعد از زیان معمولا شاهد دو اتفاق هستیم. در حالت اول فرد سرمایه‌گذار سعی می‌کند ضرر و شکست در معامله را به یک عامل بیرونی نسبت داده و عنوان کند ” این چه بازاری است که در آن سرمایه‌گذاری کردم، همه چیز رانت و اطلاعات نهانی است و هیچکس در بازار سرمایه ایران موفق نیست” و حالت دوم این است که اشتباه معاملاتی خود را می پذیرد و در جهت رفع مشکل گام بر میدارد که معمولا این مشکلات یا با شرکت در کلاس های اموزش بورس حل می شود و یا اینکه سرمایه گذار نیاز دارد که یک استراتژی و پلن معاملاتی برای خود داشته باشد.

نکته جالب این است که سرمایه‌گذار زیان دیده بعد از مدتی دوباره شروع به معامله کرده و به دلیل نداشتن استراتژی مدون برای سرمایه‌گذاری، باز هم متحمل شکست شده و ادامه این روند ممکن است موجب از دست رفتن کل دارایی فرد شود. حالت دوم این است که سرمایه‌گذار زیان را قبول و کسی رو به خاطر شکست سرزنش نمی‌کند ولی علت شکست را بررسی کرده که چرا علی رغم همه حساسیت ها در خرید سهم، باز هم زیان کرد. این شخص باید بررسی کند که آیا از قوانین و طراحی استراتژی مربوطه پیروی کرده و باز هم شکست خورده است؟ در این شرایط سرمایه‌گذار باید قوانین تنظیم شده را مرور کند و در صورت امکان مجددا آن را بهینه کند؛ چون هدف سرمایه‌گذار، فعالیت چند روزه در بازار نیست و قطعا برای فعالیت بلند مدت نیاز به استراتژی معاملاتی خواهد داشت.

 

روانشناسی بورس

 

روانشناسی بورس از دیدگاه زالسکی

زالسکی (zalesky) در کتابش عنوان می‌کند:

” من با نظم و انضباط در بازار معامله می‌کنم و به بازار احترام می‌گذارم. در زمانی که اشتباه می‌کنم به سرعت از بازار خارج و به دنبال اشتباه می‌گردم و در زمان انجام یک معامله درست، حریص نمی‌شوم”
وارن بافت هم یکی از سرمایه‌گذارانی است که به سادگی اشتباهات خود را عنوان کرده و از آن درس می‌گیرد. بافت هر ساله بخش کاملی از گزارشات خود را به «اشتباهات مرتکب شده» اختصاص و آن اشتباهات را در مجامع به سهامداران شرکت اعلام می‌کند.

شوارتز بر یک اصل تاکید داشت و می‌گفت” من جایز الخطا هستم و این را راز موفقیت خود می‌دانم” روش شوارتز برای پرداختن به خطا‌ها در درون سیستمش قرار داشت. شوارتز می گوید:
” من برای شناسایی اشتباهات خود، معیاری دارم و آن «رفتار بازار» است. وقتی بازار به من می‌گوید که مرتکب اشتباه شده ام، فورا در صدد عقب‌نشینی هستم و در غیر این صورت یعنی از سیستم خود پیروی نکرده ام. “

روانشناسی بورس

 

با خواندن چند نمونه از عملکرد بزرگان بازار سرمایه در حوزه روانشناسی بورس به این نتیجه رسیدیم که پذیرفتن اشتباه کار بدی نیست و هر سرمایه‌گذاری ممکن است در معاملات خود متحمل زیان شود. در بازار سرمایه ایران بسیاری از سرمایه‌گذاران با پیشینه و عملکرد مناسب هم ممکن است متحمل زیان شوند. هدف از عنوان موضوع این است که زیان در بازار سرمایه چیز عجیبی نیست و ممکن است برای هر سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد. در این بین سرمایه‌گذاری موفق است که در مرحله اول به دنبال علت زیان و در مرحله بعدی به دنبال اصلاح معاملات باشد. به عنوان مثال سرمایه‌گذاری صرفا بر مبنای توصیه دیگران شبریز را در قیمت ۷۰۰ تومان خریده است. حال این سرمایه‌گذار با کاهش قیمت سهم و رسیدن به محدوده ۶۰۰ تومان باید نا امید شده و به عنوان یک مالباخته در بورس از بازار خارج شود؟ قطعا اینطور نیست. سرمایه‌گذار با زیان به وجود آمده به این نتیجه می‌رسد که نباید به حرف کسی در بازار سرمایه اعتماد کند و اگر بر مبنای اخبار منتشر شده قصد خرید سهمی دارد، باید ریسک از دست دادن سرمایه را در معاملات لحاظ کند. پس باید بپذیریم و به این باور برسیم که هر فردی ممکن است معاملات منجر به زیان داشته باشد اما سرمایه‌گذاری موفق است که از اشتباه درس گرفته و درصدد جبران آن باشد. مبحث گفته شده بخشی از موضوعات موجود در روانشناسی بازار سرمایه می باشد که در مقالات مختلف در همین سایت در خصوص آن صحبت شد.

در کتاب سهام نخرید مگر با شناخت رفتار و روانشناسی بورس در خصوص در خصوص روانشناسی معاملات در بازار سرمایه در ۲ فصل موضوعات کاربردی عنوان شده است که سرمایه گذاران از طریق لینک زیر قادر به خریداری ان می باشند.

 

نام کتاب: سهام نخرید مگر با شناخت رفتار و روانشناسی بازار

تالیف: مهدی افضلیان

خرید آنلاین کتاب

———————————–

این وب سایت بهترین مجموعه از آموزش‌های بازار سرمایه را دارا می‌باشد:

کارکرد حجم مبنا در بازار سرمایه

میانگین متحرک : ابزار معامله در بازه های زمانی متفاوت

  • ایمان احمدیان